KUNSTWERK SPECIFICATIES


PARIS FLYING OBJECT

Kunstenaar: Pierre Alechinsky
Soort werk: Losse litho's / zeefdrukken
Ingelijst: NEE
Afmeting: Litho 78 x 48 cm- op gesatineerd papier- in de druk gesigneerd
Oplage: 100ex ongenummerd
PRIJS: € 65
 
PIERRE ALECHINSKY (1927)
Zeer bijzondere litho op gesatineerd papier. De litho is vervaardigd in de U.S.A. door de uitgever van Alechinsky na het drukken van de handgesigneerde exemplaren. Op deze litho zit dus net zoveel inkt als op de serie-uitgave. De handtekening van Alechinsky is onder het werk gezet en is dus meegedrukt. De litho is uit 1978 en gemaakt van de originele platen.

Alechinsky (schilder, graficus, tekenaar, schrijver) volgde van 1944 tot 1948 een opleiding aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels La Cambre in Brussel. Na het voltooien hiervan werd Alechinsky in 1949 lid van de Cobra groep (CoBrA= Copenhagen Brussel Amsterdam) en was hij de belangrijkste vertegenwoordiger van Cobra in Brussel.

Na de Cobra periode wordt het werk van Alechinsky abstracter en meer expressionistisch, mede onder invloed van zijn verblijf in Parijs.

Onder invloed van oa Wallasse Ting werkt hij in de jaren 60 steeds meer op basis van oosterse technieken. Japanse en Chinese (kaligrafie) kunst hebben een sterke invloed op zijn werk.